друкувати


Майстри інтелектуального етноглюку їдуть на «Червону руту»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-23 03:15:53

Близько ста виконавців музичних композицій та їх колективів взяли участь у відбірковому турі Всеукраїнського музичного фестивалю «Червона рута-2011», що пройшов днями Івано-Франківську. Музиканти змагалися в кількох номінаціях: «рок-музика», «поп-музика», «акустична музика», «танцювальна музика» та «інша музика».

В ході жорсткого відбору достойниками, яким випала честь представляти нашу область на фінальній частині фестивалю в Києві, стали гурт «Новий світ» в номінації «рок-музика», співачка Соломія Жекало серед поп-виконавців та музично-літературний ансамбль «Оркестр Бобовата» в номінації «інша музика».

Якщо з рок- і поп-виконавцями все більш-менш зрозуміло, то гурт «Оркестр Бобовата» заслуговує на окрему увагу. Створений на базі молодіжного літературно-мистецького об’єднання «Вагітні голови», він одразу зачарував журі оригінальністю виконуваних композицій. Як стверджує учасник колективу поет і журналіста Василь Карп’юк, його гурт виконує музику в стилі інтелектуальний етноглюк. «Інтелектуальний, – не без долі іронії коментує пан Карп’юк, – тому що ми виконуємо пісні на вірші відомих на Прикарпатті поетів. Деяких з них навіть вивчають у школі, етно – тому що серед наших інструментів є сопілка, а глюк, томущо ми, не дивлячись ні на що, все ж таки наважились вийти на сцену».

Тепер, крім участі у фінальній частині «Червоної рути» в травні наступного року у столиці, на «бобоватівців» також чекають виступи на двох гала-концертах фестивалю, які відбудуться у Києві та в Чернівцях.

Автор: Сергій БІЛИЙ