друкувати


Громадянин Франції замість гіпсових плит намагався провести цигарки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-22 04:29:39

Прикордонники Чопського загону відділу прикордонної служби “Великий Березний” спільно з співробітниками митниці припинили спробу незаконного переміщення через українсько-словацький кордон тютюнових виробів, громадянином Франції.

21 листопада близько восьмої години вечора до міжнародного автомобільного пункту пропуску “Малий Березний” на виїзд з України під керуванням 45 річного громадянина Франції прибув легковий автомобіль марки “Ніссан Альмера” з причепом в якому знаходилися будівельні матеріали..

Під час проходження прикордонно-митного контролю чоловік поводив себе неадекватно, чим привернув увагу прикордонників.

Виходячи з аналізу та оцінки ризиків прикордонники прийняли рішення про виведення даного автомобіля з загального потоку та провести огляд транспортного засобу.

В результаті огляду транспортного засобу спільна прикордонно-митна оглядова група виявила 2880 пачок цигарок вітчизняного виробництва, марки “Мальборо”, “ Камел ”, “Вінстон”, що знаходилися у спеціально виготовлених тайниках, розміщених в 12 упаковках гіпсових плит.

За попередньою оцінкою вартість не задекларованих та прихованих цигарок складає близько 30 тисяч гривень, але на підставі ст.377 Митного кодексу України вилучено транспортний засіб, що використовувався для переміщення безпосередніх предметів порушення через кордон України, - легковий автомобіль марки “Ніссан Альмера” та причеп, сума оцінки яких становить 62 519 гривень.

Подальшу долю товару та транспортного засобу вирішуватиме суд.

Автор: Сергій БРОВКО, начальник прес-служби