друкувати


До Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-22 12:30:02

На виконання розпорядження голови Івано-Франківської облдержадміністрації № 408 від 10 липня 2009 р. “Про додаткові заходи на 2009-2010 роки щодо вшанування в області пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні” 27 листопада, в День вшанування пам’яті жертв голодоморів, з 16 години буде запалено свічки пам’яті на вікнах осель жителів Прикарпаття, у вітринах крамниць та офісів. У церквах відправлять поминальне Богослужіння. У навчальних і закладах культури проведуть тематичні вечори, уроки пам’яті.

25 листопада 2010 р. о 10 год. у Державному архіві області відкриється документальна виставка “Пам’яті жертв голодоморів в Україні”.

22 листопада 2010 р. об 11 год. в обласній науковій універсальній бібліотеціім.І.Франка розпочнеться виставка-реквієм ,,Чорна сповідь моєї Вітчизни”.

27 листопада 2010р. в Івано-Франківському обласному академічному музично-драматичному театрі ім.І.Франка буде розгорнуто тематичну виставку з архівів краєзнавчого музею. Театр запрошує представників громадськості, молодь обласного центру о 18 год. на безкоштовний перегляд вистави “Ігри імператорів”.

25 листопада о 15 год. в Івано-Франківському художньому музеї відкриється виставка робіт художника Опанаса Заливахи, присвячена Дню пам’яті жертв голодоморів.

Вшанування жертв голодомору відбудеться в усіх районних центрах області, поблизу всіх 28 пам’ятників та меморіальних знаків жертвам голодоморів, встановлених у населених пунктах області. Так, години пам’яті відбудуться у навчальних закладах Коломиї, у Богородчанах, на площі біля пам’ятника Борцям за волю України відбудеться мітинг-реквієм “Молитва за убієнних голодом”.

У заходах візьмуть участь керівники обласної та районних державних адміністрацій.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА