друкувати


Конкурс читців імені Івана Франка назвав переможців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-19 06:47:53

Сьогодні в МБК «Народний дім» м.Коломиї відбулося нагородження школярів та студентів, які брали участь у 8-ому загальноміському відкритому конкурсі імені І.Франка.

Переможцями у молодшій вікові групі стали: І місце – Катерина Новицька, ЗОШ №3; ІІ – Христина Комарова та Наталя Бойчук із природничо-математичного ліцею; ІІІ місце – Ірина Жданович, ЗОШ №8, та Юліана Василовська, СШ №1.

У старшій групі найкращими були: І місце – Ірина Муцак (Коломийська гімназія); ІІ – Христина Куриляк, НВК №10, та Ілона Гурник, СШ №5; ІІІ місце – Лілія Ткачук, ЗОШ №7, Володимир Сметанюк, П’ядицька ЗОШ. Валентина Лоюк, керівник Народного драматичного театру ім. Симчича, шкодує, що не було більше учасників із шкіл району. Діти талановиті, але школи не подбали проінформувати учнів про конкурс читців.

Були відзначені найкращі в окремих номінаціях: за театральність виступу – Світлана Тимофійчук та Анатолій Клим’юк, індустріально-педагогічний технікум; авторський вірш – Ірина Куриляк, СШ №5; наймолодший учасник – Любомир Зінчук, СШ №1; мистецька надія – Анна Скрипнюк, природничо математичний ліцей, та Владислав Яковлєв, гімназія; за кращий гумор – Петро Ніньовський, СШ №1; краще виконання творів І. Франка – Марія Андрійчук, економіко-правовий коледж; приз глядацьких симпатій – Наталія Стефанко, Коломийський педагогічний інститут Прикарпатського університету, та Олег Гринюк, економіко-правовий колледж.

І місце серед учасників від вищих навчальних закладів здобула Уляна Чміль, медичний коледж; ІІ – Ігор Вінтоняк, медичний коледж; ІІІ – Анастасія Гроссу, політехнічний коледж.

Переможці і призери отримали медалі, грамоти та подарунки (картини та книги). Подяки отримали Святослав Пасічник, ЗОШ №4, Христина Романюк, ЗОШ №4, Леся Шепетюк, ВПУ №14; Тетяна Волошенюк, медичний коледж; Антоніна Бандурко, педагогічний коледж. Жоден із учасників учорашнього фіналу не покинув малий зал МБК «Народний дім» з порожніми руками, про це дбають кожного конкурсу.

Сергій Козлов, голова журі, у завершальному слові звертався до дітей та молоді як до колег, адже всі, і журі, й конкурсанти, служать одній музі – поетичній.

Автор: Віта БОЙЧУК