друкувати


Відбулася перша сесія Коломийської міської ради VI скликання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-19 06:15:09

Сьогодні, 19 листопада, відбулося перше пленарне засідання І сесії Коломийської міської ради VI скликання.

На сесії були присутні: представники духовенства, владики Микола Сімкайло та Іоан Бойчук; Володимир Мойсик, народний депутат України; Михайло Негрич, голова Коломийської РДА; Любов Костів, начальник фінансового управління Івано-Франківської ОДА; міський голова, секретар міської ради, члени виконкому попереднього депутатського скликання Коломийської міської ради; начальники і працівники відділів й управлінь міськради; представники навчальних закладів, політичних партій, громадських організацій та ЗМІ.

Згідно із Законом України “Про місцеве самоврядування” засідання першої сесії новообраної міської ради відкрила Дана Рєзнік, голова Територіальної виборчої комісії. Вона оголосила результати виборів депутатів до Коломийської міської ради. На засіданні були присутні 46 обранців.

Пані Рєзнік запросила Ігоря Слюзара прийняти присягу міського голови та вручила йому посвідчення, після чого з рук міського голови посвідчення отримали депутати міської ради.

Далі в урочистій частині засідання до слова запросили Володимира Мойсика, який прокоментував результати виборів до місцевого органу влади. Вперше виборчі перегони в Коломиї вивели вперед двох рівних претендентів на посаду мера, зазначив пан Мойсик. Чи буде опозиція, побачимо. Треба починати співпрацювати, згуртовано сформувати виконавчий комітет міської ради, а здорова конкуренція тільки сприятиме роботі, за словами нардепа.

З привітаннями та короткою наукою від імені Церкви звернулися до депутатського корпусу та міського голови владика Микола Сімкайло (УГКЦ) та Іоан Бойчук (УПЦ КП). Обоє відзначили плідну співпрацю та взаєморозуміння, яке мали з попередньою міською владою, та наголосили, що оскільки всяка влада від Бога, велика відповідальність за добробут громади у голови міста й депутатського складу. Послідовне духовне відродження, а не структурні чи кадрові зміни виведуть Україну із кризи, наголосив Микола Сімкайло. Владика Іоан подякував Юрію Овчаренку, його заступникам та депутатам попереднього скликання за співпрацю та благословив новообрану міську владу на працю задля розбудови держави, матеріального та духовного зміцнення громади.

На цьому урочиста частина закінчилася, і відповідно до Закону України “Про місцеве самоврядування” Ігоря Слюзара запросили оголосити відкриття першої сесії Коломийської міської ради VI скликання.

Ігор Слюзар висловив бажання розпочати з того, чим закінчив владика Іоан. Він подякував за роботу на посаді міського голови Юрію Овчаренку та депутатам, які, на його думку, виклалися у своїй праці на 100 відсотків та зробили багато корисного.

Слово надали Юрію Овчаренку, який щиро подякував працівникам відділів й управлінь міської ради та всім органам влади за розуміння, підставлене плече, за постійну, щоденну працю. Громаді судити, як їм вдалося впоратися, але пан Овчаренко побажав всім такої співпраці та підтримки, яку мав він і виконком від депутатів, - не було більшості й меншості, більшість питань ухвалювали одностайно. Новообраним міському голові та депутатському корпусу він побажав покращити досягнення попередників та соціально-економічне життя коломиян.

У порядку денному першого засідання були передбачені питання обрання секретаря міської ради, затвердження заступників міського голови та виконавчого комітету. Проте Ігор Слюзар зазначив, що розв'язання кадрового питання потребує часу, і згідно із законодавством він має 30 днів, щоб подати свої пропозиції. Тому в порядок денний було запропоновано внести питання про звернення підприємців з приводу Податкового кодексу.

Ігор Слюзар одразу запропонував надати слово представникові підприємців міста Володимиру Паку, який прочитав заяву до Президента України з приводу загрози нового Податкового кодексу малому та середньому бізнесу. Підприємці очікують на ухвалення відповідного рішення депутатів із цього приводу та подальшу передачу заяви Вікторові Януковичу.

Депутат міської ради М.Ласійчук, який готував питання звернення підприємців до порядку денного, виступив із доповненнями до заяви про накладення вето та відкликання Податкового кодексу, а також відправлення у відставку авторів — М.Азарова, С.Тігіпка та М.Бродського.

Доки члени лічильної комісії обирали голову та секретаря, Л.Глушков оголосив створення фракції “Фронту змін” у міській раді, із головою В.Глушковим та заступником В.Вандичем. Про створення депутатської фракції ВО “Батьківщина” у кількості 10 осіб оголосив Ярослав Острук. Із заявою про створення депутатської фракції ВО “Свобода” звернувся до засідання Віктор Кавацюк.

Було також створено редакційну комісію у складі 3 осіб.

Після обговорення звернення підприємців, в якому взяли участь М.Ласійчук та Л.Глушков, Я.Острук від редакційної комісії запропонував зміни до заяви, і депутати проголосували за підтримку звернення в новій редакції, з доповненнями.

Оскільки на цьому порядок денний було вичерпано, голова Ігор Слюзар оголосив перерву в засіданні.

На наступному засіданні планують ухвалити порядок денний із питаннями обрання секретаря міської ради, заступників міського голови й членів виконкому, а також додати питання затвердження складу та голів постійних депутатських комісій міської ради. Ігор Слюзар запропонував депутатам тим часом звернутися в організаційний відділ щодо комісій, у яких мають бажання працювати.

Продовжити сесію планують наступного тижня.

Автор: Віта БОЙЧУК