друкувати


Завершились дводенні збори з командирами авіаційних ескадрилій та ланок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-19 04:04:50

Сьогодні на базі 114-ї бригади тактичної авіації завершились дводенні методичні збори з командирами авіаційних ескадрилій та ланок. На проведення цього заходу було запрошено 13 перспективних льотчиків з двох авіаційних частин повітряного командування «Захід».

– Метою зборів було довести льотчикам методу проведення льотної та льотно-тактичної підготовки, – наголосив заступник командира повітряного командування «Захід» з авіації – начальник авіації полковник Олександр Кухаренко. – А також важдиво було перевірити особисті знання кожного військового льотчика, підвищити його рівень як командира, так і пілота.

Під час проведення зборів льотчики склали іспити з фізичної підготовки та спеціальних дисциплін. Всі оцінки були не нижче, ніж «добре». Загалом проведення зборів з командирами ланок є заключними в цілому тижні навчань, що відбувались на базі 114-ї бригади тактичної авіації. За п’ять робочих днів тут було проведено також заняття з керівниками польотів на аеродромі та полігоні, керівниками ближньої зони, зони посадки, офіцерами командних пунктів, метеослужби й авіадиспетчерами та розвідниками і дорозвідниками погоди. Близько сотні військових авіаторів змогли підтвердити свою класність, отримати допуски до виконання посадових обов’язків та підвищити свій фаховий рівень.

– Я високо оцінюю рівень проведення всіх цих зборів, – зазначив заступник командира повітряного командування «Захід» з авіації – начальник авіації полковник Олександр Кухаренко. – Вони допомогли нам як у підготовці наземного, так і льотного складу військових частин повітряного командування «Захід». І ще раз красномовно довели, що навіть у складних умовах військові льотчики здатні виконати поставлені перед ними завдання з охорони кордонів нашої держави.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України