друкувати


У Коломиї гралися у "війну"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-19 04:00:17

14 листопада 35 учасників з Коломиї, Івано-Франківська та Чернівців отримали "зброю", справжній військовий одяг, маски та пов’язки і відтворювали бойові дії. Зброя за вагою і розмірами відповідає своєму справжньому аналогу, проте стріляє пластиковими кульками. Така гра «у війну» називається страйколом.

Організатором змагань виступила громадська організація "Клуб активного відпочинку та дозвілля «Адреналін». Керівник організації Олександр Потеряйло розповідає, що цей спорт ні в якій мірі не пропагує насильство, або вбивство:

– Опинившись у «реальних» умовах бойових дій, учасники звільняються від агресії та зайвих емоцій. Тому нашим завданням була організація активного дозвілля і отримання максимум позитиву. Ми вважаємо, що краще в таку чудову погоду пограти у страйкбол, аніж провести цей день з алкоголем чи цигарками.

Коломию представляли команди ГО «Адреналін», «Блокпост», «Гуцули», Івано-Франківськ – «Мертві бджоли», а Чернівці – «Арго-Буковина» і «Браво». До речі, в складі однієї з коломийських команд була дівчина.

Всі учасники отримали заряд адреналіну, більше довідалися про своїх бойових товаришів, і знайшли нових друзів.

Довідка: Страйкбол – це особливо реалістична командна гра, наближена до реальних бойових дій (англ. Military Simulation Training and Education).

Автор: Саша ПОТЕРЯЙЛО