друкувати


8 нагород отримала команда з Прикарпаття на чемпіонаті України з вільної боротьби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-17 02:45:20

Нещодавно у Хмельницькому відбувся чемпіонат України з вільної боротьби. Змагалися юнаки та дівчата 1995-1996 років народження.

Достойно на турнірі виступила команда з Прикарпаття. Наші хлопці та дівчата на всіх вибороли одразу вісім нагород.

Команда юнаків синхронно відзначилася одною золотою та трьома бронзовими нагородами, та навіть для них хлопці добряче попотіли на килимах, адже конкуренція у категоріях була доволі великою.

Роман Гуцуляк з села Джурів Снятинського району провів чотири поєдинки та став переможцем категорії до 35 кг. У півфіналі він переміг ще одного прикарпатця, Ігоря Пінтелея з Калуша, а у фіналі здолав Богдана Лазарєва з Дніпропетровщини. А Ігор Пінтелей після трьох сутичок завоював бронзу.

Віктор Лизень (до 32 кг) провів чотири сутички. Бронзову медаль здобув у втішній сутичці з представником Рівненщини Володимиром Гранюком. У категорій Віктора виступали 26 спортсменів.

Ще один представник Джурова Петро Білейчук виборов бронзову нагороду. У категорії до 42 кг, де конкурували 43 спортсмени, він провів п’ять сутичок. У поєдинку за бронзу він переміг Мухамеджана Акілова з Київської області.

Медалі вибороли і дівчата. Золото вагової категорії до 44 кг виборола Марія Ільчишин з Коломийського району. Її 13-й номер жеребу виявився фартовим. У цій категорій конкурувала аж 21 спортсменка, тому Марія на шляху до чемпіонства провела п’ять сутичок. У фіналі вона перемогла Ірину Вавричин з Львівщини.

Оксана Лівач з Вигоди (Долинщина) стала другою в категорії до 30 кг. Перемігши у перших трьох сутичках, у фіналі вона, на жаль, поступилася представниці Житомирщини Ірині Коляденко.

Тетяна Польова з Тлумача (до 34 кг) виборола бронзу. Перемігши Маргариту Михайлик з Полтавщини, вона поступилася Лейлі Гурбановій з Дніпропетровської області, яка у підсумку вийшла у фінал. Тому попереду Тетяну чекали втішні сутички. В них вона перемогла ще одну нашу землячку Валерію Жаб’як з Долинського району, а за нею — Наталію Неізмайлову з Донецької області.

Ще одна бронза в активі Вікторії Руданець із Калуша (до 37 кг). Для цього вона провела чотири сутички. У останній з них, втішній, вона здолала Тетяну Якімову з Запорізької області.

Джерело: sport.if.ua