друкувати


У Коломиї розпочався кубок України з важкої атлетики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-17 12:17:43

Від 17 до 20 листопада в коломийському ФСК «Локомотив» ім. П.Федоровича триватиме кубок України з важкої атлетики та чемпіонат України в окремих вправах. Спортсмени боротимуться за чемпіонство у кожному з видів прав, переможцями ж кубка стануть найкращі за сумою двоборства.

Турнір організували Міністерство України у справах сім’ї, молоді і спорту, Федерація важкої атлетики України, головне управління в справах сім’ї, молоді і спорту Івано-Франківської ОДА, Івано-Франківська обласна федерація важкої атлетики. Партнери змагання ДТГО «Львівська залізниця», Коломийська РДА, ПП Я.Кащук, Підгайчинецький спиртзавод.

Головний суддя змагань – суддя національної категорії Василь Козоріз (Коломия), головний секретар – суддя міжнародної категорії Олексій Петерімов (Дніпродзержинськ), виконавчий директор – суддя міжнародної категорії Микола Чабан (Коломия).

У турнірі беруть участь важкоатлети України у складі збірних команд областей. Представлені всі області, окрім Чернівецької, Житомирської та м. Севастополя. Усього зареєстрували 161 учасника, з них 64 жінок.

Змагатимуться у таких вагових категоріях: чоловіки – 56 кг, 62, 69, 77, 85, 94, 105, +105 кг; жінки – 48 кг, 53, 58, 63, 69, 75, +75 кг.

У програмі дві вправи – ривок і поштовх.

– Нещодавно закінчився чемпіонат світу з важкої атлетики, й окремі його учасники візьмуть участь у кубку України, – розповів Коломия ВЕБ Порталу Олексій Петерімов, головний суддя змагань.

Слід відзначити професійність суддівської бригади, більша частина – судді міжнародної та національної категорій.

Наразі тривають змагання першого потоку серед жінок.

Урочисте відкриття турніру відбудеться сьогодні о 16 год. в ФСК «Локомотив».

Автор: Віта БОЙЧУК