друкувати


Голова Івано-Франківської ОДА взявся за наведення порядку в обласній архітектурі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-16 06:11:28

Одразу три районних архітектори Прикарпаття позбулися своїх посад в ході нещодавньої колегії Івано-Франківської облдержадміністрації. Причиною звільнення головних архітекторів Богородчанського, Городенківського та Рожнятівського районів стали численні скарги мешканців області на порушення будівельних норм при забудові населених пунктів області.

«Більш корупційної структури, ніж архітектура, - прокоментував «Експресу» такі «чистки» голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, - в області немає, через що сьогодні і постало таке питання».

З його слів, найжахливіша ситуація виникла в райцентрі Богородчани, де з вини районного архітектора Романа Глушкевича під приватну забудову потрапила територія центральної районної лікарні.

«Треба ж так обнагліти, - з обуренням говорить губернатор, - плани під забудову на території лікарні були роздані районному прокурору, начальникам райвідділів УМВС та УСБУ, а також колишньому голові райдержадміністрації. Один лише головний лікар відмовився».

Зі слів пана Вишиванюка, він має намір підняти перед керівництвом чиновників, що «поживились» за рахунок лікарні, питання щодо доцільності їх перебуванні на займаних посадах.

«За компанію» з архітекторами з насидженим місцем, певно, доведеться розпрощатись і начальнику Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області Василю Рудницькому. Відповідне подання незабаром надійде на адресу його столичного керівництва.

Автор: Сергій БІЛИЙ