друкувати


На колегії Івано-Франківської ОДА розглянули шість питань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-16 05:25:42

Відбулося засідання колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Було розглянуто шість питань, які стосувалися критичних зауважень, висловлених Президентом України під час відвідання Прикарпаття, діяльності національного медичного університету, готовності до епідемії грипу, розрахунків з Пенсійним фондом, проблем містобудування і архітектури, роботи облспоживспілки.

Розпочалася колегія з кількахвилинним запізненням — під білим будинком акцію протесту проти нового Податкового кодексу проводили підприємці, і з ними зустрівся голова ОДА Михайло Вишиванюк. Ще одну таку зустріч провели після колегії, а на понеділок запланована велика нарада з представниками бізнесу.

Колегію розпочали з аналізу роботи органів архітектури щодо забудови населених пунктів області. Проблемними є питання генпланів населених пунктів, особливо сільських, які застаріли, паспортизації пам’яток архітектури, їх реставрації.

Детально йшлося про роль і місце національного медичного університету в удосконаленні медичного забезпечення та зміцнення здоров’я населення області. Прозвучало чимало пропозицій щодо діяльності центру медичної генетики, моніторингу територій хімічного і радіаційного забруднення, профілактики йододефіциту, створення стоматологічних кабінетів у школах, дослідження лікарських рослин, надання екстреної допомоги. Запропоновано також відновити традицію виїздів бригад медиків у села для проведення профілактичної, просвітницької роботи. Коротким був розгляд питання про профілактику інфекційних хвороб в осінньо-зимовий період та боротьбу з грипом в області. Як запевнили медики, всі лікувальні заклади готові до епідемії грипу.

А от розгляд питань про стан розрахунків платників області з Пенсійним фондом і про роботу облспоживспілки щодо поліпшення торговельного обслуговування населення області був недовготривалим і гострим, з означенням незадовільно.

На завершення колегії Михайло Вишиванюк поінформував про критичні зауваження, висловлені Президентом України під час поїздки на Івано-Франківщину.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК