друкувати


Ансамбль «Гуцулочки Карпат» з Івано-Франківщини взяв участь у ХХІІІ Конґресі Українців Канади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-16 04:50:14

Ансамбль «Гуцулочки Карпат» з Івано-Франківщини взяв участь у ХХІІІ Конґресі Українців Канади, що відбувся під гаслом “Шануючи минуле – надихаємо майбутнє” з 5 по 7 листопада 2010 року у м.Едмонтон, провінція Альберта, Канада.

На Конгресі було зареєстровано біля 300 делегатів з усієї Канади, що представляли всі сфери суспільного життя. Серед тем, обговорених під час пленарних сесій та робочих засідань, були наступні: об’єднання з людьми на громадській ‘периферії’, збереження культурної та етнічної ідентичності; зв’язки з пресою; зв’язки з урядом; Голодомор; структура членства; залучення молоді; прийом нових імігрантів; двомовні навчальні програми і залучення України.

Ансамбль «Гуцулочки Карпат» взяв участь у церемонії урочистого відкриття Конгресу та урочистому ґала-бенкеті, що ознаменував 70-річчя створення Конґресу Українців Канади та 120-річчя поселення українців в Канаді. Колективом виконувались українські народні пісні в національному та англомовному варіантах, серед яких твори патріотичного, ліричного та жартівливого спрямування.

Виконавська майстерність колективу отримала високу оцінку глядачів. В заключному виступі Голова Конгресу п.Дарія Луців висловила подяку колективу «Гуцулочки Карпат» з Івано-Франківська.

Область була представлена на міжнародному рівні як регіон з самобутньою культурою та широкими можливостями для співпраці в багатьох галузях.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА