друкувати


ЄВРО-2012 отримав талісманів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-16 02:41:58

Сьогодні у Польському національному театрі у Варшаві за участі президентів національних асоціацій України та Польщі, а також офіційних послів турніру були презентовані талісмани ЄВРО-2012. Тепер нам потрібна ваша допомога у виборі імен персонажів.

У церемонії представлення близнюків, які перейняли естафету в талісманів чемпіонату Європи 2008 року Трікса та Флікса, взяли участь президент Польського футбольного союзу Гжегож Лято та його український колега Григорій Суркіс.

"Талісмани уособлюють спільні зусилля та зобов'язання обох країн та їхніх футбольних асоціацій організувати успішне проведення ЄВРО-2012, - зазначив пан Суркіс. - Ми розділяємо ідеї один одного і з нетерпінням чекаємо турніру, щоб отримати від нього задоволення. Єдиною різницею між талісманами є те, що кожен із них підтримуватиме свою команду".

Своїми думками щодо талісманів поділився і Гжегож Лято. "Мені особливо сподобалося їхнє волосся, адже 40 років тому в мене воно було таким же. Це особливий день для нас і величезний крок назустріч турніру", - зазначив він.

Одяг кожного з персонажів представлений у національних кольорах - червоно-білий (Польща) і синьо-жовтий (Україна). Цікаво, що навіть волосся талісманів має національне забарвлення. Окрім цього, у кожного з них у ногах - м'яч, тож стає зрозумілим, що їх єднає улюблена гра.

У заході взяли участь посли Євро-2012 від України і Польщі - Андрій Шевченко, Олег Блохін, Збігнев Бонек і Анджей Шармах. Наступного дня Шевченко презентуватиме близнюків у Женеві перед товариським матчем збірних України та Швейцарії, а в Познані презентація передуватиме контрольному поєдинку Польщі з Кот-д'Івуаром.

Андрію Шевченку безіменні футболісти-близнюки прийшлися до вподоби. "Сподіваюся, талісмани сподобаються моїм двом синам. Я навіть упевнений, що малі їх полюблять. Бачив також, що персонажі дуже непогано грають у футбол, а це - добрий знак для турніру", - сказав він.

Інший посол ЄВРО-2012 Бонек зізнався, що також був приємно вражений. "Зазвичай, вам потрібен час, аби звикнути до талісманів, полюбити їх, проте ці мені сподобалися з першого погляду. Вони молоді, свіжі та відкриті", - підкреслив 54-річний поляк.

Колишній нападник "Ювентуса" та "Роми", який провів 80 матчів за збірну Польщі, також порадів тому факту, що польський талісман представлений у футболці з 20-м номером, під яким колись виступав він сам. "Ця цифра приносила мені та нашій національній команді удачу, - зізнався він. - Під цим номером виступав також і Гжегож Лято, а я забив свої знамениті три голи у ворота бельгійців на чемпіонаті світу 1982 року".

Ведучим на сьогоднішньому заході був спортивний диктор Мацей Іванський, а танцювальні номери для церемонії поставив польський хореограф Агустін Егуррола. Присутні також побачили анімаційний показ талісманів, розробкою котрих займався один із найбільших мультиплікаційних концернів "Уорнер Бразерс", котрий створював символи останніх трьох чемпіонатів Європи.

Імена

UEFA.com просить вас допомогти вибрати імена для талісманів із трьох запропонованих варіантів:

• Славек і Славко
• Шємко і Стрімко
• Клемек і Ладко

Натисніть тут, щоб зробити свій вибір. Опитування триватиме до 3 грудня.

Подорож талісманів

Уболівальники в Польщі та Україні також матимуть нагоду віддати свій голос за варіант, який сподобався, під час презентації талісманів у містах, де відбудуться матчі ЄВРО-2012. Стартує мандрівка близнюків стадіонами та туристичними шляхами приймаючих міст 17 листопада у Познані, а завершиться 4 грудня у Варшаві, де й будуть оголошенні їхні імена.

17-18 листопада - Познань
20-21 листопада - Львів
23-24 листопада - Донецьк
25 листопада - Вроцлав
26-27 листопада - Харків
28-29 листопада - Київ
29 листопада - Гданськ
4 грудня - Варшава

Джерело: UEFA.com