друкувати


Проект «Схід-Захід» триватиме 5 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-16 01:45:37

В рамках проекту «Схід-Захід» артисти Івано-Франківської обласної філармонії планують концерти у Луганську, Харкові, Дніпропетровську та Криму.

Про це повідомив співавтор проекту «Схід-Захід», яким опікується дружина Президента України Людмила Янукович, Володимир Павліковський на прес-конференції в Івано-Франківську.

За його словами, цей мистецький проект не одноразовий і не має політичного аспекту. Він триватиме не менше 5 років, інформує кореспондент ZAXID.NET .

«Проект «Схід-Захід» потрібний для того, щоб ми більше пізнали одне одного, щоб продемонструвати справжнє професійне мистецтво», - зазначив Володимир Павліковський. Водночас він наголосив, що від концерту у Донецькому театрі опери і балету артисти Прикарпаття самі отримали задоволення від реакції глядачів, які стоячи аплодували їм 15 хвилин.

Нагадаємо, артисти Івано-Франківської обласної філармонії гастролювали з концертною програмою з 8 до 11 листопада в Донецьку та Маріуполі в рамках проекту «Схід-Захід». У концертах взяли участь колектив «Гармонія Нобеле», тріо-бандуристів, дует «Баян-Бандура», квінтети «Престиж» та «Любисток». За словами організаторів проекту, у наступних програмах візьме участь Гуцульський національний ансамбль пісні і танцю, який найбільше демонструє автентичне мистецтво Прикарпаття.

Загалом в Івано-Франківській області працює понад 200 тисяч аматорських колективів народного мистецтва.