друкувати


У Коломиї відбулася акція протесту представників середнього та малого бізнесу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-16 11:57:07

Коломийські приватні підприємці, представники середнього та малого бізнесу, організували сьогодні акцію протесту проти прийняття нового податкового кодексу. Місцева акція — вияв підтримки всеукраїнського протесту, що відбувається сьогодні, 16 листопада, в місті Києві.

В акції взяли участь коломийські підприємці з центрального ринку, ринку “Тайстра”, “Водолій”, агрофірми “ПРУТ”. Їх підтримали представники МО партій “Свобода” та “Фронту змін”.

Коломийська громада зібралася на площі перед ратушею, після чого попрямувала до міського осередку партії регіонів. За словами Миколи Синітовича, учасника ходи, Партія регіонів спонукає до прийняття нового податкового кодексу, тож зібрання супроводжували вигуками “Ганьба” та плакатами з вимогами забезпечити сприятливі умови праці. Після недовго очікування перед мітингувальниками з'явився Роман Панчук, заступник голови Коломийської РДА.

Володимир Пак від оргкомітету акції протесту зачитав звернення, в якому вказали пункти, з якими незгідні коломийські підприємці. Його передали Романові Панчуку, який пообіцяв спільно з членами оргкомітету на його основі написати офіційне звернення до Кабінету міністрів та верховної Ради.

Нагадаємо, що кодекс планує збільшити податковий тиск на підприємців, які досі перебували на спрощеній системі сплати податку. Мітингувальники добиватимуться продовження дозволу перебувати на єдиному податку.

Серед статей, які викликають особливе обурення приватних підприємців, зокрема ст. 191.1 проекту Податкового кодексу, яка передбачає єдиний податок для підприємців, які упродовж календарного року до часу набуття чинності цієї статті мали не більше 4 найманих працівників. Інші будуть переведені на ставку загального податку. Тож серед іншого податковий удар по малому та середньому бізнесу призведе до масових звільнень найманих працівників.

Автор: Віта БОЙЧУК