друкувати


Розпочався фестиваль класичної музики «Буковинський листопад-2010»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-15 02:00:13

У Чернівцях після капітальної реконструкції обласної філармонії у ній розпочався фестиваль класичної музики «Буковинський листопад-2010». Фестиваль, який започатковано на Буковині у 2007 році, проходить у рамках регіональної Комплексної програми розвитку культури до 2013 року за фінансової підтримки обласної державної адміністрації. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі ОДА.

Взяти участь у цьогорічному фестивалі «Буковинський листопад-2010» запрошено понад двадцять відомих колективів та окремих виконавців з різних куточків України – Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького.

Глядачі матимуть змогу послухати виступи академічного камерного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії «Harmonia nobile», квартету баяністів імені Миколи Різоля Національної філармонії, камерного хору Тернопільської обласної філармонії, симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії, академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» Львівської обласної філармонії, колективів Чернівецької обласної філармонії. Українські та зарубіжні твори музичного мистецтва прозвучать у виконанні Ольги Дмитренко, Заслуженого артиста України Андрія Остапенка, солістів Одеської, Хмельницької та Чернівецької обласних філармоній, скрипкового дуету Заслуженої артистки України Людмили Шапко та Народного артиста України Павла Чеботова.

Триватиме фестиваль до 21 листопада. Концерти відбуватимуться у залах філармонії та органної і камерної музики.