друкувати


В Івано-Франківську відкрився музей міліції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-13 02:30:51

Музей історії органів внутрішніх справ відкрився вчора при управлінні МВС в Івано-Франківській області.

«Це суттєва прогалина, - зазначив на церемонії відкриття начальник УМВС в області Василь Варцаба, - що такого музею ми не мали досі. Спільними зусиллями ми заповнили цю прогалину. Адже не даремно кажуть: без минулого немає майбутнього».

Експозиція музею представляє різні віхи в історії становлення прикарпатської міліції: від робітничо-селянської гвардії, яку майже спонтанно, на ентузіазмі створювали мешканці Галичини восени 1939 року до сучасного, обладнаного за останнім словом техніки правоохоронного органу, яким прикарпатська міліція є сьогодні. Окремі розділи експозиції присвячені діяльності правоохоронців в часи Великої Вітчизняної війни, у партизанських загонах, в тяжкі повоєнні роки. Ряд документів та експонатів присвячено співробітникам, які проходили службу в Республіці Афганістан, брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, в миротворчих місіях.

Багато розділів розповідають про складні міліцейські будні: є тут і колекції вилученої вогнепальної та холодної зброї, бойові нагороди за виконання поставлених перед органами завдань.

Автор: Сергій БІЛИЙ