друкувати


Співробітники СБУ затримали на хабарі пожежного чиновника

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-11 01:00:15

В 3750 гривень оцінив офіцер, відповідальний за пожежний нагляд в місті Івано-Франківську, право місцевого підприємця займатися власним бізнесом.

Хабар на таку суму, – розповідає «Експресу» керівник прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, – начальник сектору нормативно-технічної роботи відділу з питань наглядової і профілактичної діяльності Івано-Франківського міського управління МНС вимагав в обмін на підписання технічної документації, необхідної для провадження підприємницької діяльності».

Співробітники спецпідрозділу Служби безпеки затримали його прямо на порозі прохідної рідного управління. «В даний час, – продовжує пані Римар, – стосовно затриманого чиновника порушено кримінальну справу. Проводиться слідство». Зауважимо, що відповідальність за діяння, вчинене нечистим на руку чиновником пожежного нагляду, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Тож напевно вже 3750 гривень – замала сума, щоб компенсувати ці проблеми.