друкувати


Тематичний вечір до Дня української писемності і мови в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-10 12:15:57

Учора, 9 листопада, в Україні відзначили День української писемності і мови. Свято відбулося і в Коломийському МБК “Народний дім”.

З цієї нагоди управління освіти Коломийської міської ради спільно із Коломийським інститутом Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника організувало тематичний вечір.

Присутніми в залі були Лідія Безпалова, головний спеціаліст відділу організаційно-аналітичного забезпечення міської ради, Василь Глаголюк, голова Коломийського товариства “Просвіта” ім. Т. Шевченка.

Студенти-ведучі нагадали, що з ініціативи громадських організацій, з урахуванням важливої ролі мови для консолідації суспільства та згідно з Указом Президента України “Про День української писемності та мови” державне свято започатковане в листопаді 2007 р.

На сцені Народного дому виступили студенти педагогічного інституту та школярі Коломийської ЗОШ №2. Учасники декламували поезію, виконували пісні та танці. Патріотично налаштована молодь вкотре нагадала про неоціненний скарб, яким є рідна мова для народу.

Автор: Віта БОЙЧУК