друкувати


Заходи присвячені Дню спільних дій в інтересах дітей на Івано-Франківщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-10 09:23:39

Відповідно до Закону України від 05.03.2009 р. №1065-VI «Про загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року», з нагоди 21-ої річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини, з метою зосередження уваги державних, громадських та суспільних інституцій, засобів масової інформації, громадськості на вирішення найбільш нагальних проблем дитинства.

Про це йдеться в розпорядженні голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка від 8 листопада ц.р.

Про проведення у 2010 році Дня спільних дій в інтересах дітей

Відповідно до Закону України від 05.03.2009 р. №1065-VI «Про загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року», з нагоди 21-ої річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини, з метою зосередження уваги державних, громадських та суспільних інституцій, засобів масової інформації, громадськості на вирішення найбільш нагальних проблем дитинства:

1. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

1.1. Забезпечити належну організацію підготовки і проведення 20 листопада 2010 року та впродовж місяця заходів, присвячених Дню спільних дій в інтересах дітей – Дню прийняття Конвенції ООН про права дитини.

1.2. Проаналізувати на засіданнях координаційних рад з питань дітей та інших міжвідомчих нарадах стан захисту прав дітей, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.

1.3. Через засоби масової інформації забезпечити інформування громадськості щодо реалізації державної політики стосовно дітей.

1.4. Організувати проведення благодійних акцій, «круглих столів», дитячих парламентів, асамблей, виставок, концертів за участю професійних і дитячих колективів, спортивних змагань, у тому числі серед дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах тощо.

1.5. Забезпечити проведення святкових заходів у дитячих і підліткових клубах, Долинському дитячому будинку, Надвірнянському будинку дитини, інтернатних та інших навчальних закладах.

1.6. Здійснити організоване безкоштовне відвідування дітьми-сиротами, дітьми, які позбавлені батьківського піклування, дітьми з обмеженими можливостями та дітьми, які знаходяться в складних життєвих обставинах, театрів, музеїв, виставок тощо.

1.7. Винайти кошти для надання матеріальної допомоги сім’ям, які знаходяться у важкому матеріальному становищі та у яких на вихованні є діти, сім’ям опікунів, піклувальників, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу.

2. Службі у справах дітей облдержадміністрації (І.Ковалик):

2.1. Забезпечити організацію підготовки і проведення заходів, присвячених Дню спільних дій в інтересах дітей.

2.2. Спільно з Галицькою райдержадміністрацією (Г.Івасишин) організувати проведення обласного святкового концерту, тематичних інформаційних програм, конкурсів, виставок дитячого малюнку в м.Галичі.

2.3. Спільно з головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації (М.Карабін) організувати проведення обласних змагань, турнірів, показових виступів серед дітей та молоді з різних видів спорту в рамках акції «Спорт замість вулиць»та присвячених Дню спільних дій в інтересах дітей.

2.4. Підготувати до випуску тематичну інформаційну сторінку «До вісімнадцяти…» в газеті «Світ молоді».

2.5. З метою удосконалення соціальної роботи з дітьми групи ризику, посилення уваги суспільства до проблем дітей розробити та забезпечити випуск і розповсюдження методичних рекомендацій для соціальних працівників, працівників закладів соціального захисту дітей, служб у справах дітей, а також плакатів, календарів, іншої інформаційної друкованої продукції з питань захисту прав та інтересів дітей.

3. Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту (М.Карабін), освіти і науки (З.Болюк), управлінню культури (В.Федорак) облдержадміністрації, обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Г.Боднар), головному управлінню юстиції в області (В.Кавацюк) забезпечити підготовку та проведення заходів, присвячених Дню спільних дій в інтересах дітей – Дню прийняття Конвенції ООН про права дитини.

4. Райдержадміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення, головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки, управлінню культури облдержадміністрації, обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, головному управлінню юстиції в області про хід виконання цього розпорядження інформувати службу у справах дітей облдержадміністрації до 30.11.2010 року.

5. Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покласти на головного відповідального виконавця - службу у справах дітей облдержадміністрації.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Р.Іваницького.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА