друкувати


У Спасі на Коломийщині відкрито пішохідний перехід через річку Пістиньку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-08 04:30:03

Село Спас Коломийського району не тільки манить мальовничістю і природною красою. Тут живуть щирі душею люди, виховуються діти в патріотичному дусі, а сам населений пункт продуктивно розвинутий і продовжує удосконалюватися в економічному напрямку. У Спасі є чудова простора школа, спортивний майданчик, шкільна їдальня, актовий зал, оновлений Будинок культури. У серпні відбувся Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль "Смачний Спас", який зібрав гостей не тільки з терен України, а й зарубіжжя, прославив працьовитість і наполегливість жителів села на чолі з сільським головою Олександрою Гоянюк.

У п’ятницю, 5 листопада 2010 року, громада села активно зібралася на річці Пістинька з приводу відкриття моста через річку. Оскільки у Спасі нараховується велика чисельність населення, а мешканці села потребують частішого спілкування між собою, назріла вагома потреба у будівництві переходу на вулицю Шипонянка. Ініціатива моста належить попередньому сільському голові Михайлові Пігуляку, за каденції якого було скликано оргкомітет з цього приводу. Сформувавши довкола себе активних жителів села, а також громаду кутка, яка долучилася до праці, не довго думаючи, вдалося спільними зусиллями забити у землю п’ять залізобетонних опор. Повторно обраний сільський голова Ярослава Гоянюк продовжила роботу, долучивши й сільських депутатів. Будівництво переходу вела будівельна фірма "Промтехінвест" (начальник Василь Мельник). Зі слів Олександри Гоянюк, окрема подяка шанованому в селі односельцю Михайлові Оседцю, а також районній владі.

Хлібом-сіллю зустріли гостей з району мешканці села: голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, його заступників Лесю Білищак і Ярослава Мочернюка, які привітали громаду з іще однією приємною і корисною подією, а о. Роман після перерізання стрічки освятив міст. Під захоплені погляди перший автомобіль перетинає міст. За ним другий, третій. Тріпочуть різнокольорові кульки на вітрі: тепер є реальна можливість ходити в гості, відвідати родину, чи купити продукти.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА