друкувати


2011-ий рік буде Роком освіти та інформаційного суспільства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-08 01:15:29

До 31 грудня обласні державні адміністрації повинні забезпечити перегляд регіональних програм з питань розвитку освіти, розробити нові, зокрема, із запровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освіті.

Про це йдеться в Указі №926 Президента України Віктора Януковича від 30 вересня поточного року, відповідно до якого наступний рік, 2011-ий, оголошено Роком освіти та інформаційного суспільства.

Кабінету Міністрів України доручено до 15 грудня розробити план заходів з проведення Року освіти та інформаційного суспільства, передбачивши, зокрема, заходи щодо створення умов для підвищення комп’ютерної грамотності населення, підготовки та проведення Всеукраїнського з’їзду працівників освіти.

Кабмін в установленому порядку розробить державні цільові програми, спрямовані на розвиток дошкільної та професійно-технічної освіти, впровадження у навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційних технологій тощо.

Довідково. Указ Президента України «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні» Віктор Янукович видав «з метою забезпечення поліпшення функціонування та інноваційного розвитку освіти в Україні, підвищення її якості та доступності, інтеграції до європейського освітнього простору із збереженням національних досягнень і традицій.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА