друкувати


У школах Івано-Франківська стартував Місячник електробезпеки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-05 05:07:08

Стурбоване зростанням в державі кількості травмованих сторонніх осіб через самовільне втручання в роботу енергообладнання, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» підтримало ініціативу Міністерства палива та енергетики України щодо проведення Місячника електробезпеки та профілактики травматизму в енергетичній галузі.

Плануючи роботу з дітьми, компанія заручилася підтримкою міського управління освіти і науки. Таким чином у листопаді у всіх школах та дошкільних закладах Івано-Франківська пройдуть додаткові заняття, метою яких є нагадати основні вимоги електробезпеки: правильного користування електроприладами і поведінки поблизу енергообладнання.

У рамках Місячника електробезпеки та профілактики травматизму ВАТ «Прикарпаттяобленерго» планує охопити значну аудиторію дітей проведенням уроків електробезпеки у молодших класах навчальних закладів міста та організацією екскурсій у корпоративний музей ВАТ «Прикарпаттяобленерго» - Музеї електрифікації Прикарпаття - учнів середніх класів. Також енергетики у листопаді запрошують вихованців навчальних закладів Івано-Франківська, у тому числі, й дитсадків, на перегляд лялькової вистави Івано-Франківського лялькового театру ім. Марійки Підгірянки «Земні пригоди агента Вольтика», поставленої на замовлення ВАТ «Прикарпаттяобленерго»..
«Щоб поставити надійний заслін дитячому травматизму, слід об’єднати зусилля енергетиків, батьків та педагогів, - переконаний голова правління ВАТ «Прикрапаттяобленерго» Олександр Бубен. - Тому є потреба в детальному опрацюванні тем з електробезпеки, проведенні додаткових виховних заходів. У цьому напрямку ми співпрацюємо зі школами і в рамках оголошеного нами Місячника електробезпеки, і загалом. Таким чином ми спільно зможемо захистити найбільш вразливих користувачів електроенергії – наших дітей».

Довідка: Враховуючи специфіку своєї роботи, в останні роки ВАТ «Прикарпаттяобленерго» багато уваги приділяє дитячій електробезпеці. Тому фахівці компанії постійно шукають відповіді на важливе питання: яким чином найкраще донести до дітей інформацію про існуючі небезпеки від електричного струму. Щороку відбувається традиційна акція «Літо зустрічай – про безпеку пам’ятай!». Нагадаємо, у 2008 році підприємство видало книгу «Вольтик-суперагент. Ілюстрована електробезпека для дітей», в якій у цікавій формі пригод суперагента Вольтика розповідається про правила безпечної поведінки з електроприладами та поблизу енергообладнання. За пропозицією та за підтримки ВАТ «Прикарпаттяобленерго» розповідь про Вольтика було покладено в основу дитячої лялькової вистави, яка з 2009 року поповнила репертуар Івано-Франківського академічного лялькового театру ім. Марійки Підгірянки.

Джерело: ВАТ «Прикарпаттяобленерго»