друкувати


У коломийському садку дітям давали сиру воду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-05 04:30:54

На виконання урядових розпоряджень про перевірку рівня харчування дітей у жовтні Коломийська санітарно-епідеміологічна служба здійснила перевірки шкіл та дошкільних навчальних закладів міста і району. Про результати розповів Іван Ковальчук, завідувач санітарно-гігієнічного відділу Коломийської санепідемстанції.

Низку порушень санітарно-епідеміологічних норм та якості харчування виявлено в коломийських садках. Працівники санстанції перевіряють умови закладу не лише візуально, а й беруть проби на аналіз води, харчового блоку, зі змивів на кухні, з посуду, зі столів, іграшок. Чітко встановленою нормою є зокрема те, що діти в садках повинні пити тільки кип’ячену воду. У коломийському ДНЗ №7 на вул.Яворницького у графінах виявили сиру воду. Окрім того, тут погано миють іграшки – у змивах із іграшок виявили кишкову паличку. До адміністративної відповідальності притягли медичну сестру.

У ДНЗ №2 «Дударик» на вул.Київській після перевірки готової продукції виявили недостатню термічну обробку вареників. Накладено штраф – 51 грн.

Більшість порушень зафіксовано в районі. Але тут роботи побільшало загалом. Річ у тім, що донедавна було мало сільських садків, цього ж року дошкільні заклади з’явилися в П’ядиках, Слободі, Лісній Слобідці, Струпкові, Мишині, Підгайчиках. Останній відкрили після капітального ремонту, і пан Ковальчук вважає, що це найкращий садок в області, а може, й у всій Україні.

Автор: Віта БОЙЧУК