друкувати


В Коломийських супермаркетах все ще можна купити несвіжі харчі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-05 03:32:59

Станом на 1 листопада 2010 року Коломийська района санітарно-епідеміологічна служба вжила 38 фінансових санкцій щодо закладів торгівлі міста за порушення санітарного законодавства.

Серед порушників зокрема ТзОВ «Супермаркет 555» на вул.Палія, у кондитерському відділі якого для випічки серед іншого використовували протерміновану есенцію та барвники, за що отримали штраф у сумі 338 грн; у відділі реалізації цього ж супермаркету виявили протерміновану продукцію – торти «Київський» та «Чорнослив», рулети «Любимець» і «Світанок», також кілька видів морозива, цукерки «Вечірній Київ» та Чарівна ніч» та інше. Це порушення обійшлося власникам у 569 грн.

У ТзОВ «Супермаркет 555» на вул.Вільде у продажу були несвіжі сардельки та котлети на суму 97 грн.

Магазин «Світанок» на вул.Чайковського мав на прилавку протермінованої продукції на 66 грн.

Магазин «Лілія» на вул.Гетьманській планував реалізувати ковбасу, яка не відповідала санітарним нормам, на 153 грн 60 коп.

На центральному продуктовому ринку приватний підприємець В. Мельник намагався реалізувати без супровідних документів ковбасу на 60 грн.

Згідно із законом про господарську діяльність, про перевірку слід повідомити за 10 днів. Тож не відомо, скільки іншої неякісної продукції коломийські заклади торгівлі встигають за це час заховати.

Автор: Віта БОЙЧУК