друкувати


Екологічна акція "Рослини – рятівники від радіації" пройшла на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-04 01:00:16

Завдання школи – дати учням певні знання, поради, як попередити ту чи іншу хворобу, вберегтися від захворювань. З цією метою проводяться різноманітні заходи.

Один з них – трудова екологічна акція "Рослини – рятівники від радіації". У школі с.Воскресинці Коломийського району проходить акція в два етапи – теоретичний і практичний. І хоча до участі в акції залучається максимум учнів, найактивнішими є члени природничого гуртка "Джерело", які формують чотири групи: "Науковці", Ілюстратори", "Журналісти", "Пропагандисти".

"Науковці" здійснюють пошукову інформацію через Інтернет-технології, науково-популярну літературу, намагаючись зібрати максимум знань про рослини, які є помічниками в боротьбі з радіацією. Завдання "Ілюстраторів" та "Журналістів" – знання, здобуті "Науковцями", відобразити в різних формах – буклетах, стіннівках, інформаціях в шкільній газеті. "Пропагандист" в бесідах, усних журналах, засіданнях за "круглим" столом, виступах перед батьками доносять знання про рослини – рятівників від радіації – до учнів, батьків.

Чимало таких цілющих рослин росте навколо нас, в дикій природі. Це звіробій звичайний, кмин звичайний, собача кропива, подорожник великий та ін.. На другому етапі завдання учнів полягає в перенесенні рослин з дикої флори в культурну – створення відділків вирощування лікарських рослин, а конкретно – рятівників від радіації на навчально-дослідних шкільних ділянках.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА