друкувати


На чемпіонаті Світу з вільної боротьби троє прикарпатців вибороли медалі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-03 11:30:00

Днями в Італії завершився студентський чемпіонат Світу з вільної боротьби. До містечка Турин з’їхалися понад 400 борців з 39 країн світу.

На цьому масштабному турнірі у складі збірної України медалі вибороли троє прикарпатців.

У чоловічій команді срібну медаль виборов Тарас Лужний з Калуша (вагова категорія до 84 кг). Вихованець заслуженого тренера України Ігоря Барни провів чотири сутички. Він переміг іспанця Хосе Луіса Пуентеса, болгарина Красіміра Самарджієва, турка Сердара Боке і тільки у фіналі поступився Петру Янулову з Молдови.

Серед жінок медалі в активі одразу двох прикарпатських дівчат. У категорії до 55 кг срібло здобула ще одна вихованка Ігоря Барни, досвідчена калушанка Ірина Харів. Вона провела три сутички, пройшовши Ізабель Ладевез з Франції, Трініті Плессінжер зі США, але у вирішальній, фінальній, сутичці не змогла впоратися з канадкою Брітані Лавердур.

Наталя Пульковська, яка вступала у найлегшій вазі, до 48 кг, змушена була задовільнитися бронзою турніру. Спортсменка з Коломийського району спершу перемогла Волгу Паулаву з Білорусі, але у півфіналі поступилася росіянці Аліні Моревій. У втішній сутичці Пульковська перемогла Ленку Матейову зі Словаччини.

Загалом на рахунку української команди — дев’ять нагород.

Джерело: sport.if.ua