друкувати


Реєстрація абітурієнтів-2011 на пробне тестування проводитиметься з 10 листопада по 10 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-02 02:16:12

Наприкінці минулого тижня жовтня в Івано-Франківському регіональному центрі оцінювання якості освіти, який очолює Богдан Томенчук, за участю голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка відбулася прес-конференція щодо проведення у наступному році зовнішнього незалежного оцінювання.

Богдан Томенчук акцентував увагу на порядку реєстрації учасників ЗНО. Подати інформацію про себе майбутні абітурієнти зможуть з 15 грудня до 28 лютого. За його словами, реєстрація буде «винятково індивідуальною справою» і здійснюватиметься за допомогою мережі Інтернет та пошти.

Для участі у пробних тестуваннях, проведення яких має на меті ознайомлення з предметними тестами, змістом, складністю та формою завдань, реєстрація проводиться з 10 листопада до 10 грудня. Зазначалося, що пробне тестування є платним і вартість його дещо зросла, з 62-х до 84 грн. Богдан Томенчук висловив сподівання, що органи державної влади, політичні, громадські, комерційні організації, зокрема Прикарпаття, нададуть спонсорську допомогу дітям із малозабезпечених, багатодітних родин, дітям-сиротам, талановитим учням щодо оплати пробного тестування.

Одним із елементів підготовки до ЗНО, як наголосив директор регіонального Центру ЗНО Богдан Томенчук, є співпраця з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Результат такої співпраці - розпорядження голів облдержадміністрацій про створення належних умов для проведення зовнішнього незалежного оцінювання. На даний час такі розпорядження підписані в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Розпорядження голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка додається до листа Українського центру оцінювання якості освіти усім регіональним центрам країни з рекомендацією врахувати досвід співпраці з облдержадміністрацією на Прикарпатті.

«Розпорядження голови облдержадміністрації відкриває нам організаційні ворота», - так охарактеризував співпрацю з обласною владою Прикарпаття Богдан Томенчук. А голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк повідомив журналістам про те, що наполеглива праця та ентузіазм керівника Івано-Франківського центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука заслуговують гідної оцінки – високої державної нагороди.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА