друкувати


У Коломиї відбулися заходи з нагоди 92 річниці створення ЗУНР

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-11-02 11:00:56

Вчора Україна відзначала 92-у річницю утворення ЗУНР. Поминальні та офіційні заходи з цієї нагоди відбулися в Коломиї.

На старому кладовищі на вул. С.Бандери відправили панахиду та поклали вінки до пам'ятника учасникам визначних подій 1918 р. Захід організували спільно міська та районна влада. Віддали шану пам'яті загиблим у воякам УГА — армії ЗУНР заступник голови Коломийської РДА Леся Білищак, секретар Коломийської міської ради Ігор Граділь, начальник відділу культури і туризму Уляна Мандрусяк, працівники відділів й управлінь міської ради, голова Коломийської міськрайонної організації товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка Василь Глаголюк.

Панахиду відправив отець Іван Остафійчук із собору св. архистратига Михаїла разом із народним хором “Просвіта” під орудою Романа Хімея.

Опісля відбулися урочистості в МБК “Народний дім”. Із святковою доповіддю виступила заступник голови РДА Леся Білищак. У виступі йшлося про події, які 92 роки тому стали фундаментальними для державотворчих процесів в Україні.

Коломийський міський голова Юрій Овчаренко також привітав усіх із славною датою. Він зазначив, що багато з присутніх у залі взяли б участь активну у подіях 92-річної давнини, якби жили в той час. Упевнений, сказав пан Овчаренко, що серед них була б тендітна, та мужня жінка — Марія Маївська, директор Печеніжинської музичної школи, керівник хору Коломийської станиці Братства ОУН-УПА, відома громадська діячка. З нагоди свята пані Марії було присвоєно найбільшу відзнаку міста — звання Почесного громадянина міста Коломиї.

Святкування продовжив концерт за участю народного хору “Просвіта” та фольклорних колективів Коломийщини.

Автор: Віта БОЙЧУК