друкувати


У Івано-Франківську під загрозою результати виборів до обласної ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-31 11:27:41

Івано-Франківська обласна виборча комісія сьогодні о 7:30 ранку повідомила Івано-Франківській міській виборчій комісії про скасування рішення про реєстрацію чотирьох кандидатів до обласної ради. У свою чергу міська ТВК мала донести це рішення до ДВК, які повинні були поставити відповідні штампи у виборчих бюлетенях. Враховуючи, що 30 хвилин для цього процесу катастрофічно недостатньо, не всі ДВК м. Івано-Франківська змогли проставити штампи «вибув» у бюлетенях.

Згідно із діючим вітчизняним законодавством, бюлетені, на яких немає штампу «вибув» вважаються недійсними.

На даний час Івано-Франківська міська виборча комісія проводить засідання, на якому розглядає дане питання. Проте навряд вдасться знайти вихід з даної ситуації, оскільки закон невблаганний і з приводу цього в ньому чіткі норми. Тому цілком ймовірно, що вибори до Івано-Франківської обласної ради по тих одномандатних округах, де було знято з реєстрації кандидатів і не зроблено відповідних позначок у бюлетені можуть бути визнані недійсними.

За детальнішою інформацією звертайтеся до координатора кампанії громадського спостереження у Івано-Франківській області:

Іван МАРУНЯК

Тел.: 097 729 07 09, 063 628 67 68
E-mail: i.marunyak@opora.org.ua

Для отримання додаткової інформації відвідайте наш веб-сайт: www.opora.org.ua

Для отримання інтерв'ю чи коментарів, будь ласка, звертайтеся:
Ольга АЙВАЗОВСЬКА, Голова Правління ГМ ОПОРА ● a.olja@opora.org.ua ● +38 063 617 97 50
Дмитро ГНАП, Прес-секретар ГМ ОПОРА ● info.opora@gmail.com ● +38 067 629 51 34