друкувати


«Скит Манявський» передали в користування Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-29 05:15:47

Перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плавюк підписав Розпорядження, яким на умовах охоронного договору всі споруди та територія пам’ятки архітектури «Скит Манявський» передаються в користування Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирю Івано-Франківської єпархії УПЦ КП.

Розпорядження видане для задоволення клопотання Івано-Франківського єпархіального управління Української Православної Церкви Київського Патріархату та на підставі ст. 21 Закону України «Про охорону і використання пам’яток історії та культури».

У Розпорядженні рекомендується Манявському Хресто-Воздвиженському чоловічому монастирю Івано-Франківської єпархії УПЦ КП укласти охоронний договір, розробити та погодити в установленому порядку проект реставраційно-будівельних і протиаварійних робіт «Скиту Манявського».

Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця – головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА. Контроль за виконанням розпорядження покладено на заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького.

Джерело: Газета «Репортер»