друкувати


Кубок Європи з таеквондо ІТФ успішний для іванофранківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-29 01:15:50

У столиці Словаччини Братиславі завершився відкритий Кубок Європи з таеквондо ІТФ. У змаганнях взяли участь 870 спортсменів з 41 країни світу.

Як вже повідомляв sport.if.ua, на турнірі у складі збірної України виступили п’ятеро спортсменів з Івано-Франківська. Двоє з них привезли додому медалі. Як все відбувалося, нашому журналісту розповів заслужений тренер України Олег Соловей.

Срібну нагороду виборов Василь Войтович. На шляху до цієї нагороди він провів аж п’ять поєдинків. Здолавши спортсменів з Фінляндії, Італії, Словенії, Ямайки, у п’ятій і фінальній сутичці він поступився іншому словену, який виступав у цій категорії. За словами Олега Солов’я, відкритий Кубок Європи став дуже непростим випробуванням через те, що в одну вагу від однієї країни можна було заявляти по кілька спортсменів, а не по одному, як це є на чемпіонатах. Так, у вазі Войтовича боролися 32 спортсмени.

Ще одому нашому медалісту, Івану Грищуку, довелося конкурувати з більш ніж 70 спортсменами у виді програми "спец-техніка". Тут учасники змагаються у виконанні спеціальних вправ, таких як розбивання дошки на льоту тощо. Грищук виборов тут бронзову медаль.

Ще одну бронзу Іван здобув у ваговій категорії понад 60 кг. У півфінальній сутичці він програв спортсмену зі Словенії, який, до слова, став переможцем у цій категорії.

Іншим трьом спортсменам з Івано-Франківська не вдалося пробитися до поєдинків за медалі. У категорії до 52 кг Наталя Когут поступилася у першому поєдинку бельгійці. Вікторія Соколовська, яка виступала у юніорській категорії до 55 кг, свій перший поєдинок проти суперниці з Бельгії виграла. Та вже наступну сутичку Наталя не змогла виграти. Їй протистояла росіянка, яка у підсумку перемогла у цій категорії. До слова, всього тут змагалося аж 22 дівчини. Артур Вінтоняк поступився у своєму першому поєдинку. Він виступав у ваговій категорії до 71 кг в дивізіоні кольорових поясів.

Іванофранківці, які взяли участь у відкритому Кубку Європи представили ДЮСШ №1 ФСТ "Україна". Вони тренуються під керівництвом Олега Солов’я.

Цей турнір став надзвичайно представницьким також і через те, що мав відкритий статус. Тому участь у ньому взяли представники багатьох інших континентів окрім Європи. За словами Олега Солов’я, спортивне подія була вражаючою, змагання тривали з ранку до пізнього вечора, а конкуренція просто зашкалювала. Загалом же збірна команда України виборола одну золоту, чотири срібні та чотири бронзові нагороди.

На фото: Олег Соловей (у центрі) з призерами відкритого Кубка Європи з таеквондо ІТФ Іваном Грищуком (зліва) та Василем Войтовичем (справа). В руках нашого тренера — Кубок та золота медаль Катерини Соловей з кікбоксерського чемпіонату Європи в Баку.