друкувати


ДАІ з 1 листопада почне штрафувати водіїв мопедів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-28 10:15:01

Державтоінспекція з 1 листопада почне штрафувати водіїв мопедів, які не мають прав на транспортний засіб та документів про його реєстрацію. Про це заявив начальник Державного Департаменту ДАІ МВС України Валерій Лозовий.

"Закон цього вимагає. Якщо ми запровадили реєстрацію транспортного засобу та отримання власником посвідчення водія категорії А1, штрафні санкції за відсутність будуть такі ж, як і за відсутності прав на інші транспортні засоби", - сказав начальник ДАІ.

При цьому він нагадав, що 1 листопада закінчується так звана спрощена система реєстрації мопедів, коли його власник міг поставити на облік в ДАІ транспортний засіб, звернувшись до Державтоінспекції з відповідною заявою.

Після цієї дати мопеди будуть ставитися на облік на загальних умовах, як це робиться для власників мотоциклів та автомобілів.

Нагадаємо, що з 1 січня 2010 року Кабмін ввів обов'язкову державну реєстрацію мопедів. Однак, до 1 вересня, ДАІ не притягувала до адмінвідповідальності водіїв мопедів за відсутність водійських прав.

Джерело: ТСН.ua