друкувати


Спортсмени з Івано-Франківщини вибороли 6 медалей на турнірі з фрі-файту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-28 10:00:25

У Чорткові, що на Тернопільщині одночасно відбулися два турніри з фрі-файту. 22-24 жовтня місто приймало чемпіонат України серед юнаків та Всеукраїнський турнір серед юніорів.

Спортсмени з Івано-Франківської області вибороли на змаганнях одразу шість медалей. Про чортківські баталії наших краян кореспонденту sport.if.ua розповів Андріан Петрущак, головний тренер івано-франківського Професійного центру з тайського боксу та мікс-файту "Бескид".

Івано-франківський спортклуб виставив на турнір команду з п’ятьох учасників. Усі п’ятеро хлопців вибороли медалі. Тарас Сапа провів два бої і став чемпіоном у своїй категорії. Павло Сабадаш переміг у першому своєму поєдинку, а після відмови суперника виходити на другий, він став також золотим медалістом. Андрію Савці для золотої медалі вистачило перемоги в одному бою.

Бронзові нагороди вибороли Василь Янко та Павло Сай. У скарбничку прикарпатської команди ще одне золото приніс Едуард Богачук з калуського клубу "Бушідо".

Крім того, завдяки усім цим нагородам наша команда зайняла друге місце на Всеукраїнському юніорському турнірі. Першими стали кияни, третіми — представники Запоріжжя.

Як каже Андріан Петрущак, спортсмени "Бескиду" показали, що прогресують. Коли раніше у цій дисципліні вони користувалися більше ударними техніками, то цього разу хлопці провели кілька успішних больових прийомів, які стали вирішальними у поєдинку. Так сталося у першій сутичці Тараса Сапи, та поєдинку Андрія Савки.

За словами тренера, організатори турніру мали на меті перевірити готовність збірної України до участі у чемпіонаті Євразії серед юніорів, який відбудеться на початку грудня в Києві. Тому на ці змагання з’їхалися найсильніші фрі-файтери з 11 областей нашої держави. Наші земляки, які вибороли золоті медалі, попередньо включені у збірну України з фрі-файту.