друкувати


На Івано-Франківщині відбулися реколекції «Покликання і гідність жінки у світлі Божого Слова»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-26 06:00:01

21-24 жовтня 2010 року, у м.Надвірна, що на Івано-Франківщині, відбулися чергові реколекції для дівчат, в яких взяли участь 27 осіб з Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської областей. Кожного разу сестри стараються розкрити одну з актуальних для сьогодення тем.

Темою цих реколекцій була «Покликання і гідність жінки у світлі Божого Слова».

«Є очевидною певна криза, яку переживає жіноцтво вже останні десятиліття, а особливо – в теперішньому часі, коли суспільство перетерпіло справжню «мутацію» і положення жінки в ньому різко змінилося. Жінка у цьому світі взяла на себе чоловікоподібну роль і з цим вступила в протиріччя зі своєю природою. Сучасний світ багато терпить ще й тому, що жінка часто не знає хто вона і яке її покликання», – відзначають сестри служебниці.

На цих реколекціях сестри старалися у світлі Слова Божого, на прикладах святих жінок, серед яких блаженна Йосафата, розкрити дівчатам правдиве покликання жінки. Зокрема, роздумуючи і споглядаючи життя Пресвятої Богородиці, яка є абсолютним взором для жінки, віднаходили і своє правдиве покликання.

«Як виявилося на закінчення реколекцій (під час ділення учасниць)  ця тема є справді актуальною і досить незрозумілою сучасній дівчині. Тому вони з цілого серця дякували Богу і сестрам за почуте слово, яке змінило їхній світогляд і відкрило великі перспективи для подальшого духовного переосмислення дару жіноцтва», – резюмували сестри.

Повідомили сестри служебниці

Джерело: www.ugcc.org.ua