друкувати


На Коломийщині зависочів пам’ятний хрест "Борцям і мученикам за волю України"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-26 11:40:44

Історія Української держави є надзвичайно складною. Жертвами війни стали мільйони людей, які любили свій край і свідомо за його визволення йшли на смерть. Ці люди пройшли катування, голод, біль і страждання. Сьогодні в кожному населеному пункті району споруджено пам’ятники та пам’ятні хрести за тими, хто не повернувся до рідних домівок, до своєї родини.

Мешканці села Фатівці, що в Коломийському районі, поважають своє історичне минуле і, прагнучи передати його у спадок минулому поколінню, спорудили в центрі села пам’ятний знак "Борцям і мученикам за волю України".

Сонячна погода зібрала мешканців села на відкриття пам’ятного хреста. У неділю, 24 жовтня 2010 року, зійшлося від старшого до малого, а також багато гостей. Як знак пам’ятної скорботи, височіє хрест, одягнений у барвінок й червону калину та синьо-жовту стрічку, нижче плита, на якій викарбувано: "Вічна слава борцям і мученикам за волю України".

Після панахиди, яку відправили місцеві священики, виступив голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, який подякував громаді села за небайдужість за згуртованість і патріотизм. Він нагородив грамотами жителів села та сільського голову за активну участь у встановленні пам’ятного знака "Борцям і мученикам за волю України". Окрема вдячність від громади уродженцю села, а нині мешканцю міста Москви Ігореві Ковцуну та Михайлові Вишиванюку – директорові Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Агро-дует".

Звучали патріотичні пісні і вірші, відбувся святковий концерт.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА