друкувати


Лісківській ЗОШ Коломийського району виповнилося 100 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-25 05:30:30

У 1876 році в селі Ліски Коломийського району було розпочато будівництво шкільного будинку, однак протягом певного часу не було вчителя. Вирішити цю проблему вдалося вдалося тільки після звернення до Краєвої шкільної ради. У 1878 році завдяки старанням місцевого священика о.Яворського було нарешті побудовано новий і великий шкільний будинок.

Історія Лісківської школи доволі велика і цікава. У ній працювало багато мудрих педагогів, у світ вийшла чимала кількість кмітливих учнів. Сьогодні рівень навчання у школі високий, прощо свідчать зайняті призові місця на районних шкільних олімпіадах. Школа гордиться своїми випускниками. З її стін вийшло шість священиків – Михайло Марусяк, Дмитро Коцаба, Михайло Коржинський, брати Іван і Роман Коржинські, Теодор Коцаба. Письменник Ясінський Ярослав, відомий своїми збірками. Цьогоріч за його сприяння відкрито пам’ятник відомим особам Лісок (Ісаєву, Кочію, Цісику). Поетеса Юлія Долінська, Григорій Бабіїв, який працює у Міністерстві газової і нафтової промисловості, директор Василь Гоменюк теж є випускниками нашої школи.

В даний час у школі навчається 69 учнів, з них 21 учень 1-4 класів, 48 учнів у 5-9 класах. У школі створено гуртки: туристсько-краєзнавчий, мистецтвознавства, "Солісти-вокалісти", "Українська вишивка".

25 жовтня 2010 року у школі відзначала ювілей – 100-річчя, запросивши чимало гостей. Серед них – заступник начальника управління, начальник відділу загальної середньої освіти облдержадміністрації Марія Мрічко, заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак, начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук. Крім щирих вітань були й подарунки: від обласної державної адміністрації – телевізор, від районної державної адміністрації – караоке, а від Заслуженого лікаря України Юліана Худецького – книжка "Енциклопедія України".

Чудова погода сприяла святу. У всіх був хороший настрій. відбувся концерт.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА