друкувати


Село Коршів Коломийського району має власний вокзал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-25 05:00:44

Коли славне село Коршів, що на Коломийщині святкувало 1 серпня 2010 року 600-річчя з часу першої писемної згадки про село, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, який взяв участь у святкуванні, пообіцяв громаді, що занедбане вокзальне приміщення буде капітально відремонтовано найближчим часом. Відтоді велися серйозні ремонтні роботи.

І ось напередодні Дня залізничника, професійне свято, яке відзначається в Україні 4 листопада, 26 жовтня 2010 року, відбулося урочисте відкриття вокзалу.

Святкова подія зібрала в селі від малого до старого: на оновлений, наче квітка, вокзал сходилися подивитися і з сусідніх сіл, а самі мешканці чекали високий гостей. Чіткий голос диктора сповістив про прихід на перон залізничного автобуса, яким прибуло високоповажна делегація: голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, начальник Львівської залізниці Богдан Піха, начальник служби кадрів Львівської залізниці Олександр Копик, журналісти та супровід. Хлібом-сіллю зустріли гостей дівчата у вишиванках, й голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, його заступник з гуманітарних питань Леся Білищак, голова районної ради Дмитро Неміш, начальник залізничного вокзалу м.Коломиї Мирослав Гаврилюк.

Молебнем за Україну розпочалися урочистості. У виконанні хорового колективу "Кобза" Будинку культури села Раківчик прозвучали пісні.

"Приємна подія, яка відбувається сьогодні у вашому селі, – звернувся до мешканців села Богдан Піха, – принесе надзвичайно велику користь. За два з половиною місяці зроблено будівництво для тих, хто захоче користуватися послугами залізниці". Він передав вітання від імені всіх залізничників і генерального директора "Укрзалізниці" Михайла Костюка, повідомивши, що заплановано нове транспортне сполучення Івано-Франківська з Києвом: Київ-Ворохта. Дніпропетровськ – Ворохта.

До слова було запрошено Михайла Вишиванюка, який зазначив, що ніби вчора село Коршів святкувало ювілейну дату, а вже сьогодні зібралися з нагоди відкриття вокзалу у новому вигляді. Коршів включено в план соціально-економічного розвитку Прикарпаття. "На черзі – Отинійський вокзал, – запевнив запрошених губернатор області. Він висловив велику вдячність директорові "Укрзалізниці" Михайлові Костюку, і всім залізничникам Укрзалізниці.

Вітав з відкриттям вокзалу і Михайло Негрич. Він, зокрема, наголосив, що сьогоднішня подія є результатом плідної співпраці з головою ОДА Михайлом Вишиванюком, і віднині мешканці зможуть користуватися переїздом поїздів, адже комфортні умови перебування забезпечено.

Дякував за вокзал і сільський голова Михайло Пижук. За сумлінну працю та відновлення вокзалу в селі Коршів Львівської Укрзалізниці кращим працівникам Олександр Копик вручив цінні подарунки, після чого гості зняли завісу з таблички, на якій написано "Вокзал станції Коршів".

Представники влади оглянули приміщення: зал очікування, касовий зал, санвузол, призначений і для відвідувачів. Повністю відновлено всі сантехнічні і електротехнічі комунікації, інформаційно-довідкові системи, колійне господарство, відремонтовано пасажирські платформи, оновлено приміщення загалом, замінено віконну і дверну конструкції, зроблено благоустрій, а встановлені комп’ютери під’єднано до системи. Укрзалізниці, створено також надзвичайно комфортні умови перебування на вокзалі: зал очікування, касовий зал.

Величезна кількість людей заполонила перон. Всі любувалися благоустроєм і єврокомфортом, а перші пасажири підходили до каси придбати квиток.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА