друкувати


На Прикарпатті один із рибалок виявив 50-кілограмову авіаційну бомбу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-25 12:07:22

У селі Пасічна Надвірнянського району Прикарпаття виявили п’ятдесятикілограмову авіаційну бомбу ФАБ-50. Про це ЗІКу повідомили 25 жовтня у ЦП ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Один із рибалок поблизу берега річки Бистриця-Надвірнянська випадково натрапив на небезпечний предмет, який, на його переконання, був схожий на застарілий боєприпас. Чоловік одразу ж звернувся до рятувальників.

Як з’ясувалося на місці події, хвилювання рибалки були не безпідставними. Працівники групи піротехнічних робіт Головного облуправління МНС, які прибули за викликом, виявили фугасну авіаційну бомбу вагою 50 кг. Як зазначив заступник начальника групи піротехнічних робіт ГУ МНС Андрій Бачмага, дана фугасна авіаційна бомба становила певну небезпеку для оточуючих, адже у випадку детонування вибухонебезпечного предмета радіус розльоту осколків сягає до одного кілометра. Транспортувати ж чималої ваги застарілий боєприпас саперам МНС довелося за допомогою нош кам’янистим берегом річки Бистриця, адже під’їхати до місця знахідки автомобілем було неможливо. Бомбу знешкодили неподалік – у кар’єрі.

Довідка ЗІКу.

З початку року в Івано-Франківській області піротехніками Головного облуправління МНС знешкоджено більше дев’яти сотень одиниць застарілих боєприпасів.