друкувати


А.Шевченко: Нам було дуже важко у фізичному плані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-22 10:45:30

Довгоочікувану перемогу київського "Динамо" у груповому турнірі єврокубків в.о. головного тренера команди Олег Лужний зустрів по-діловому, без емоцій.

Київське "Динамо" нарешті здобуло перемогу в груповому турнірі Ліги Європи УЄФА, перемістившись відразу на другу позицію. В гостях у нідерландського "Алкмара" віце-чемпіони України двічі виходили вперед після ударів Артема Мілевського та Євгена Хачеріді, із великими труднощами втримавши необхідний результат (2:1).

"Дякую господарям за цікаву гру, "Алкмар" мені дуже сподобався, - сказав після фінального свистка наставник "Динамо" Олег Лужний. - Зрозуміло, я також вдячний своїм футболістам, які повністю виконали установку. Вони віддали всі сили і майстерність, якими сьогодні володіють. Зараз у нас кожні три дні - нова гра, тож залишається час лише на відновлення".

Тренер киян не став розкривати причини такого стану своїх підопічних, однак його слова підтвердили й самі футболісти "Динамо". Зокрема, замінений невдовзі після перерви капітан команди Андрій Шевченко додав: "Нам було дуже важко у фізичному плані. Шістдесят хвилин ми грали на хорошому рівні, а потім було складніше. Добре, що утримали рахунок, проявили самовідданість".

Схожої думки дотримується й автор першого гола гостей Артем Мілевський. "Так, сьогодні ми зіграли не без помилок, але веземо з Голландії три очки. Це зараз найголовніше, - вважає він. - Дуже радий, що вистояли".

А ось головний тренер "Алкмара" Гертьян Вербек поскаржився на те, що його підопічні не реалізували моменти, створені біля воріт Максима Коваля: "Якщо подивитися на перебіг подій і шанси, які у нас були, можна сказати, що на табло залишився не зовсім справедливий результат".

Як складеться доля в групі Е надалі - наставник голландців гадати не береться. "До початку турніру ми розглядали "Динамо" фаворитом групи. Знаємо, що киянам зараз нелегко, вони понесли у перших двох турах непередбачені втрати, проте перемогли сьогодні, - говорить він. - Що стосується нас, то для виходу в наступний раунд треба набирати у трьох матчах сім очок".

Першу спробу "Алкмар" зробить у Києві, коли 4 листопада знову зустрінеться з "Динамо" - на полі стадіону імені Валерія Лобановського.

Автор: Андрій Зайцев, Юрій Корзаченко
Джерело: UEFA.com