друкувати


М.Маркевич: Коли Тайсону показали червону картку, нам було не до сміху

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-22 10:40:40

Після вольової перемоги над італійською "Сампдорією" керманич харків'ян Мирон Маркевич подякував своїй команді за відвагу та волю до перемоги.

У матчі 3-го туру Ліги Європи УЄФА харківський "Металіст" дозволив італійській "Сампдорії" відкрити рахунок, після чого Тайсон ще до перерви відновив рівновагу, а після неї пішов у роздягальню через вилучення. Та навіть залишившись у меншості, бронзові призери чемпіонату України продовжували атакувати, цілком заслужено здобувши перемогу.

Вирішальний м'яч атакуючого хавбека господарів Клейтона виявився дивовижно красивим, адже після флангової передачі Едмара у район 11-метрової позначки бразилець ефектно забив ножицями у падінні через себе. Стадіон бурхливими оплесками вітав харків'ян, а їхній тренер Мирон Маркевич подякував своїм гравцям за мужність та сміливість.
 
"Для уболівальників була хороша гра з такою інтригою, - зазначив керманич "Металіста". - Звичайно, коли Тайсону показали червону картку, нам було не до сміху. Третя гра вже така домашня: "Шахтарю" через вилучення програємо, ПСВ - програємо. Боялися, що й тут ситуація повториться. Але я вдячний футболістам, що в їхніх діях нічого не змінилося і вони довели гру до перемоги".

У місцевих журналістів склалося враження, що гравці "Сампдорії" провокували Тайсона, бачачи, як нервово він реагує на кожну образу. Та Маркевич не погодився із цими аргументами. "Я завжди кажу футболістам, що треба тримати емоції при собі, - відповів він. - Є команди, які провокують, б'ють по ногах ззаду. Все одно необхідно тримати себе в руках. Люди програють чемпіонати світу через це".

А ще, на думку Маркевича, у матчах проти таких сильних суперників неможна розслаблятися ані на секунду. "У першому таймі, коли італійці забили, вони дуже гарно розіграли м'яч. У перерві я лише попросив гравців, щоб більше не дозволяли їм так грати", - резюмував керманич переможців.

Тепер на харків'ян очікує поєдинок у Генуї. "Звичайно, будь-яка команда вдома грає набагато сильніше, більше намагається атакувати, - зауважив захисник "Металіста" Віталій Бордіян. - Тож нам доведеться ще більше відпрацьовувати на полі. Але це буде за два тижні. Поки ж маємо привід для радощів. Урешті-решт ми виграли заслужено. За рахунок роботи на полі, за рахунок величезного бажання перемогти".

У свою чергу керманич "Сампдорії" Доменіко Ді Карло поскаржився на те, що у першому таймі його команда володіла перевагою, але втілити її у результат не змогла. "Переломним моментом стало вилучення, - сказав він. - Ми думали, що ми прискоримося, але все виявилося не так просто. "Металіст" відіграв відмінно".

Автор: Ігор Лінник
Джерело: UEFA.com