друкувати


Надвірнянський коледж Київського НТУ співпрацює з податковою інспекцією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-21 05:00:27

Такою темою став відкритий урок, який відбувся у приміщенні ДПІ в Надвірнянському районі. Надвірнянський коледж Київського НТУ співпрацює з податковою інспекцією, адже багато працівників інспекції-випускники цього навчального закладу.
 
Посадові особи податкової інспекції часті гості студентів та викладачів, читають лекції, беруть участь у науково-практичних конференціях, відкритих уроках. Студенти коледжу разом в викладачем податкової дисципліни Богославець Тетяною ознайомились із питаннями взяття на облік у податковому органі фізичних осіб-підприємців та СПД-юридичних осіб.

Заступник начальника інспекції-начальник відділу оподаткування юридичних осіб Гринчук Мирослава зазначила, що термін та порядок взяття на облік органами державної податкової служби фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб визначено Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженої наказом ДПА України від 19.02.98 №80 (в редакції наказу ДПА України від 17.11.98 №552) та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.12.98 за №791/5231.Повідомила водночас про основні процедури, які необхідно виконати при закритті підприємницької діяльності.

Ознайомила вона учасників відкритого уроку із системами оподаткування, які можуть обирати як СПД-фізичні особи, так і СПД-юридичні особи.

Не оминула і функцій, якими наділені державні податкові інспекції в районах, результатів обговорення проекту Податкового кодексу України, завдань, котрі стоять перед органами ДПС, зокрема, усунення зловживань з ПДВ, детінізацією економіки і т.д.

Мирослава Романівна побажала студентам успішно закінчити коледж, не зупинятись на середньо-спеціальній освіті, постійно працювати над собою, бо де б вони не працювали, знання податкового законодавства завжди їм знадобляться.

Працівник сектору масово-роз”яснювальної роботи та звернень громадян Галина Лисак провела екскурсію податковою інспекцією.

Тетяна Богославець подякувала за відкритий урок, проведений в податковій інспекції та викладач переконана в необхідності подальшої співпраці.

Джерело: ДПІ в Надвірнянському районі