друкувати


Розпочалась підготовка до проведення українсько-білоруського тактичного навчання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-19 01:45:06

18 жовтня, у Яворівському районі Львівської області на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки розпочалась підготовка до офіційного відкриття та проведення практичної фази двостороннього українсько-білоруського тактичного навчання аеромобільних підрозділів.

Згідно із планом заходів міжнародного військового співробітництва, навчання триватимуть із 18 по 22 жовтня. До їх проведення залучено підрозділ 80-го окремого аеромобільного полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України та взвод аеромобільних військ ЗС республіки Білорусь.

Учора обидва підрозділи прибули у розташування Міжнародного центру миротворчості та безпеки. А сьогодні, 19 жовтня, приступили до підготовчої фази. Зокрема, із особовим складом аеромобільного взводу ЗС республіки Білорусь було проведено ознайомчий брифінг за сценарієм тактичного навчання, до військовослужбовців доведено порядок організації та проведення занять, закріплено техніку, зброю. Також учасники польової фази навчань отримали засоби імітації: холості набої та вибухові пакети.

Після офіційної церемонії відкриття, яка відбудеться 20 жовтня, військовослужбовці вирушать у поле, де розпочнуть практичні тренування.

Українські і білоруські військові разом відпрацьовуватимуть дії із виконання особовим складом миротворчих підрозділів завдань в зоні відповідальності. За програмою навчань, інструктори Міжнародного центру миротворчості та безпеки проведуть для військовослужбовців аеромобільних підрозділів заняття із організації патрулювання, несення служби на блок посту, супроводження вантажів. Також, на окремих навчальних місцях, будуть організовані заняття із вивчення правил застосування зброї, ознайомлення із засобами зв’язку та правилами ведення радіообміну, користуванням приладами GPS-навігації та мінної безпеки.

Під час занять офіцери підрозділів обох країн повинні відпрацювати алгоритм прийняття командирського рішення на застосування підрозділу та виконання ним завдань за призначенням у зоні відповідальності миротворчого контингенту.

Крім того, в ході навчання білоруські військові матимуть можливість ознайомитися з навчально-матеріальною та полігонною базою Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)