друкувати


На Прикарпатті проведено молодіжну експедицію «Повстанськими стежками»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 04:15:39

15 жовтняв рамках відзначення 68-ї річниці створення УПА, 100-річчя від дня народження Марка Боєслава проведено молодіжну науково-пізнавальну експедицію «Повстанськими стежками» за маршрутом с.Росільна – с.Дзвиняч Богородчанського району – с.Боднарів – с.Старий Угринів Калуського району - Івано-Франківськ.

Учасники молодіжної науково-пізнавальної експедиції, - а це 50 учнів Росільнянської загальноосвітньої школи - переможців обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми «Чорний ліс – 2010», - відвідали Дзвиняцьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, де переглянули відеофільм про життя та діяльність Марка Боєслава, побували на місці загибелі поета-воїна у лісі на околиці села Дзвиняч, відвідали с.Боднарів, де народився Михайло Дяченко, а також ознайомилися з експозиціями меморіального комплексу ім.Степана Бандери в с.Старий Угринів Калуського району.

У молодіжній науково-пізнавальній експедиції «Повстанськими стежками» взяв участь заступник начальника головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ростислав Заремба.

Довідка: Молодіжну науково-пізнавальну експедицію «Повстанськими стежками» проведено на виконання Обласної комплексної програми «Молодь Прикарпаття» (2010-2015 роки), затвердженої рішенням сесії обласної ради від 27.11.2009 р. №933-34/2009 та з метою виховання у молодого покоління почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності, патріотичного виховання молоді, формування державної ідеології, національної самосвідомості.

Джерело: Управління у справах сім'ї та молоді Івано-Франківської ОДА