друкувати


У Спасі відбулась зустріч з керівництвом Коломийської РДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 02:45:24

Після представлення гостей з області й району, свій звіт перед громадою села Спас Коломийського району сільський голова Ярослава Гоянюк розпочала з приємної події: завершено будівництво школи.

Однак, продовжила голова, довершеністю цього передувало чітке керівництво голови Коломийської райдержадміністрації Михайла Негрича, завдяки чому у Спасі пройшов Міжнародний фестиваль "Смачний Спас". В результаті відремонтовано центральну дорогу, відновлено фасад школи, очищено дерева. З ініціативи громади встановлено в’їзний знак при в’їзді у Спас.

Поряд з підготовкою до свята велося будівництво школи, перекрито дах адмінбудинку, підходить до завершення пішохідний перехід для об’єднання берегів. Як і скрізь, село потребує берегоукріплення річки Пістиньки.

На часі – ремонт амбулаторії, вуличне освітлення. Хочуть жителі й дитячого садка. В результаті обговорення виникла ідея на місці старої школи побудувати дитячий садок і вже навесні розпочати будівництво. Потребує село також і вуличного освітлення та будівництва спортзалу.

Михайло Негрич розпорядився внести село в обласну програму освітлення. Щодо берегоукріплення, в даний час через брак коштів неможливо продовжити роботи.

Вирішено звернутися з письмовим зверненням до голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з проханням про виділення коштів у зв’язку з кризовою ситуацією. У 2011 році місцевій церкві виповниться 200 років, у зв’язку з цим громада хоче внести культову споруду до архітектурної пам’ятки.

Загалом, зустріч пройшла активно й бадьоро. Мешканці Спасу ще довго не відпускали очільника району, на що Михайло Михайлович пообіцяв, що всі питання, що будуть обов’язково вивчені й виконані. Він також побажав усім здоров’я та злагоди.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА