друкувати


Урочистий день для коломийських гімназистів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-16 04:23:49

Сьогодні свято в стінах гімназії - 110-річчя Коломийської української державної гімназії, 20-річчя відродження закладу та 145-а річниця від дня народження М.Грушевського.

З цієї нагоди зібралися не лише випускники останніх двох десятиліть, але й ті, хто навчався в 40-их. Молитву за здоров'я всіх випускників гімназії у катедральному соборі Преображення Господнього відправив отец Руслан Ваврик. Він також згадав трьох випускників закладу, які прийняли мученицьку смерть, і мощі яких зберігають у храмі, - це священомученики Омельян Ковч, Іван Слезюк та Семеон Лукач.

Під час святкової академії в МБК “Народний дім” директор Йосип Матковський, вчительський колектив, учні та випускники приймали привітання, нагороди й подарунки. Завітали на свято єпископ Коломийсько-Чернівецьої єпархії Микола Сімкайло та заступник голови обласного управління освіти й науки Марія Мрічко; заступник голови РДА Роман Панчук; заступник міського голови Володимир Тарновецький; начальник міського управління освіти Марія Грицан. Жоден із гостей не прийшов із порожніми руками. Представники влади вручили грамоти й відзнаки директору та викладачам гімназії. Книгозбірню навчального закладу цього дня поповнили коштовні краєзнавчі видання, а технічну базу - кількома необхідними технічними новинками.

Не обійшлося цього разу й без публічних вибачень з боку влади - Володимир Тарновецький та Марія Грицан шкодували про відсутність обіцяного нового спортзалу та впорядкованого майданчика. Пан Тарновецький для примирення висловився, що гімназія необхідна міській владі, адже діти всіх керівників міста навчаються тут.

Коломийській гімназія заслужено пишається своїми напрацюваннями, тож упродовж заходу ділилася з присутніми славними сторінками минулого, виступами своїх творчих талантів та знову приймала вітання, які висловлювали присутні випускники та передавали повідомленнями з далеких країв.

Свято вдалося, у залі лунали захоплені коментарі до слайд-шоу з випускних фото усіх класів відновленої гімназії, і ніхто не поспішав покинути зібрання.

Автор: Віта БОЙЧУК