друкувати


Грибний сезон на Прикарпатті у розпалі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-16 03:30:45

Грибний сезон на Прикарпатті у розпалі. Процвітає і торгівля цими делікатесами. Щоправда у більшості випадків стихійна. Незважаючи на регулярні рейди міліції, купити їх зовсім нескладно.

Грибники на одній з центральних вулиць із самого ранку на роботі. Ось так, на землі в пакетах лежать підпеньки. Звісно, про жодні документи на продаж і не йдеться. Запевнення у їх якості доводиться сприймати на віру. Покупців продаж лісових делікатесів при дорозі не лякає.

Головне,кажуть вони знати, що купляєш. Торгівля грибами має свої суворі правила. Торгувати свіжими та сушеними грибами, які пройшли обов'язкову експертизу в спеціальній лабораторії,кажуть фахівці міської лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, можна лише на спеціально облаштованих ринкових територіях. Кожен продавець лісових делікатесів зобов'язаний мати талон на право продажу. А от лікарі констатують,через нехтування правил безпеки при збиранні та споживанні грибів за останній місяць ними на Прикарпатті отруїлися 34 людини, двоє з них померло.

Джерело: Радіо «Західний полюс»