друкувати


Коломийські правоохоронці упродовж двох годин знайшли викрадений скутер

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-15 03:45:03

Оперативне розкриття цього злочину стало ще одним підтвердженням важливості доброї поінформованості та володіння криміногенною обстановкою на території обслуговування дільничним інспектором міліції.

Завдяки саме цьому чиннику коломийські правоохоронці упродовж двох годин не лише встановили особу підозрюваного у викраденні скутера, але й затримали зловмисника та вилучили у нього викрадений транспортний засіб.

Напередодні у чергову частину райвідділу міліції зателефонував місцевий житель і повідомив, що увечері у нього викрали мопед. Як згодом виявилося, чоловік з певної причини залишив свій скутер під наглядом друга на околиці Коломиї. Той допізна очікував повернення товариша, але так і не дочекавшись його, заснув. Коли ж прокинувся, то виявив зникнення транспортного засобу. Спочатку коломиянин подумав, що його забрав власник, проте за якийсь час той передзвонив йому і поцікавився, де і коли зможе повернути собі скутер. Таким чином виявився факт крадіжки.

Проаналізувавши отриману від потерпілого інформацію, дільничний інспектор міліції Роман Далибожик з колегами по службі окреслили коло ймовірних підозрюваних серед місцевих мешканців. У їх число потрапив й 36-річний житель приміського села. Свого часу правоохоронцям вже доводилося притягувати його до відповідальності за хуліганські витівки та дрібні крадіжки. Сумніви щодо причетності цього коломиянина до крадіжки відпали, коли на подвір’ї чоловіка міліціонери виявили викрадений скутер. Чоловік зізнався працівникам міліції, що не мав наміру сам користуватися ним або продавати комусь, а сподівався повернути крадену річ власникові за викуп.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області