друкувати


На наших автоперевізників чекає 10 днів суворих перевірок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-15 11:00:11

Це чекає на наших автоперевізників. Власне, перевірки і так відбуваються впродовж року, але у зв’язку з трагедією на Дніпропетровщині, де внаслідок зіткнення потяга та автобуса з вини водія загинуло, за даними на ранок 13 жовтня, 43 особи, є доручення уряду прискіпливіше поставитися до питань безпеки під час пасажирських перевезень.

Конкретно про це говорилося на вчорашній нараді у першого заступника голови ОДА Василя Плавюка з представниками Головавтотрансінспекції, управління транспорту і зв’язку облдержадміністрації, обласної ДАІ, залізниці, одного з наших базових автоперевізників — Івано-Франківського автобусного парку.

Як зазначив В. Плавюк, під час цих перевірок не варто звертати увагу на дрібниці, як-от відсутність вогнегасника чи ще щось до цього подібне. А перевіряти норми завантаженості транспортних засобів (йдеться, зокрема, про стоячих пасажирів), технічний стан автобусів, наявність у перевізника ліцензії, підтвердження, що водій перед виїздом на маршрут пройшов медогляд.

Особливу увагу буде звернено на приватних і так званих нерегулярних перевізників. На нараді порушувалося питання й щодо наявності у пасажирів квитків, котрі є, по суті, страховим полісом для людей у випадку дорожньо-транспортних пригод. Залізничникам доручено перевірити стан усіх залізничних переїздів, провести спільно з місцевими органами влади, екологами, дорожниками тощо зачищування лісових насаджень поблизу колій. На пропозицію представника ДАІ було порушено питання й про безпеку на відомчих залізничних переїздах, котрі належать різним підприємствам. Таких в області налічується 40. А через десять днів про проведені заходи та їх результати область має відзвітуватися перед урядом.

Автор: Ігор НИКОРОВИЧ
Джерело: Газета «Галичина»