друкувати


В Івано-Франківську відзначили річницю створення УПА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-15 10:30:30

Урочисті заходи з нагоди свята Покрови і 68-ї річниці з дня створення Української повстанської армії пройшли 14 жовтня в Івано-Франківську.

Після урочистого маршу ветеранів визвольних змагань вулицями обласного центру відбулося урочисте віче на Вічевому майдані. Його учасники: голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник, заступники голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький, Василь Плав’юк, міський голова обласного центру Віктор Анушкевичус, представники ветеранських організацій, громадсько-політичних структур краю, духовенства, – привітали присутніх з великим релігійним святом Покрови Пресвятої Богородиці, відзначили внесок вояків УПА в справу здобуття незалежності України, піддали критиці тенденції щодо перекручування і замовчування історії. «Сьогодні колишні комуністи, - зазначив В.Анушкевичус, - раптом усі побігли до нашої рідної Греко-католицької Церкви, яку вони раніше гнобили, розповзлися по партіях національно-демократичного спрямування, нищать національний рух, наступають на українську мову, культуру».

Після віча колона ветеранів УПА та інших його учасників рушила в меморіальний сквер, де на могилах борців за волю України відбулася панахида за загиблими героями.

Автор: Сергій БІЛИЙ